Σορτάρισμα και εμφάνιση σε ραβδόγραμμα.

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Lefty στις 07-10-2008 1:50 πμ. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (3 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  • 07-07-2008 1:23 πμ

• Lefty
    • Οι δημοφιλέστερες 25 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 06-15-2008
    • Δημοσιεύσεις 5

Σορτάρισμα και εμφάνιση σε ραβδόγραμμα.

Χαιρετώ παιδιά

Εχω που λέτε σε 2 στήλες ονοματα και ποσά

Τα ονόματα είναι στανταρ (των πωλητών μου) και τα ποσά αλλάζουν ανάλογα με τα στοιχεία που "τροφοδοτούνται" απο τις υπόλοιπες σελίδες excel.

Μεχρι εδώ ολα καλά και ολα ωραία.

Θέλω που λέτε να εμφανίζει δίπλα σε ενα ραβδόγραμμα τις 5 μεγαλύτερες τιμές και σε ενα αλλο τις 5 χαμηλότερες.

Σαφέστατα μπορουμε άνετα να το κάνουμε κάνοντας ενα σορτάρισμα και απο τις περιοχές που θα έχεις επιλέξει να βγάζει τα ραβδογράμματα.

Εδώ ειναι το "κολπο"......... αν υποθέσουμε οτι σε κάποιες απο τις σελίδες που παίρνω τα δεδομένα αλλάξω τις τιμές απο τις πωλήσεις των πωλητών  θεωρητικά μπορεί να αλλάξει και η θέση τους....οπότε θα έπρεπε να αναπροσαρμωστεί και το σορτάρισμα.......αλλα αν δεν το κάνω manual δεν αλλάζει την θέση.....μπορει πχ ο τελευταίος να έχει γίνει πρώτος.....αλλα θα είναι παρόλα αυτά στο τέλος (επειδή στο προηγουμενο σορτάρισμα ηταν τελευταίος).

Υπάρχει τρόπος να τα σορτάρει αυτόματα με την κάθε αλλαγή που γίνεται έτσι ωστε να μην χρειάζεται να γίνει manual η ολη διαδικασία?

• 07-08-2008 8:56 πμ σε απάντηση της

• Admin
    • Οι δημοφιλέστερες 10 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 05-24-2007
    • Δημοσιεύσεις 627

Απ: Σορτάρισμα και εμφάνιση σε ραβδόγραμμα.

Θα μπορούσες να φιλτράρεις αυτές τις τιμές ( πριν από την προβολή του ραβδογράμματος ) με τις μέγιστες ή ελάχιστες τιμές μέσα από τις συναρτήσεις min, max.

θα μπορούσε το ραβδόγραμμα να λαμβάνει τιμές από κάποια ενδιάμεσα κελιά τα οποία θα έχουν ταξινομημένα τις σορταρισμένες τιμές.

KARPODINIS
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  • 07-10-2008 1:50 πμ σε απάντηση της

• Lefty
    • Οι δημοφιλέστερες 25 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 06-15-2008
    • Δημοσιεύσεις 5

Απ: Σορτάρισμα και εμφάνιση σε ραβδόγραμμα.

δεν ξέρω αν καταλαβα καλά αλλα.....επειδή τα δεδομένα ειναι "δυναμικά" και μπορουν να αλλάξουν θέλω με το που γυρίσω σε αυτό το φύλο να γίνει αυτόματα πάλι το σορτάρισμα....χωρίς να χρειαστεί να επιλέξω πάλι εγώ ολα τα κελιά και να πώ να κάνει sort.

(θα ξανακοιτάξω βέβαια τις min και max που αναφέρεις....απλά έλεγα μηπως υπήρχε κάποιος ευκολος-συντομος τρόπος.

Σελίδα 1 από 1 (3 εγγραφές)