Απόδοση ενός χρώματος σε ένα κελί ανάλογα με τις τιμές που παίρνει από τις επεξεργασίες σε ένα φύλλο...

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος TAXίαρχος στις 07-13-2009 1:51 μμ. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (5 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  • 07-05-2009 4:29 πμ

• berta
    • Οι δημοφιλέστερες 50 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 07-04-2009
    • Δημοσιεύσεις 5

Απόδοση ενός χρώματος σε ένα κελί ανάλογα με τις τιμές που παίρνει από τις επεξεργασίες σε ένα φύλλο εργασίας

Αγαπητοί φίλοι

αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος

έχουμε ένα βιβλίο εργασίας με δύο φύλλα εργασίας το ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ και το ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Στο ένα καταχωρώ τιμές και γίνεται κάποια επεξεργασία και κάποια κελιά παίρνουν κάποιες τιμές π.χ το κελί B5 στο φύλλο εργασίας ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ παίρνει τις τιμές "Ναι" ή "Οχι" ανάλογα.

Στο άλλο φύλλο εργασίας ΕΜΦΑΝΙΣΗ το κελί Β5 θέλω να αλλάζει το χρώμα του ανάλογα με την τιμή του κελιού στο φύλλο εργασίας ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ δηλαδή όταν το ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ!B5 = 'Ναι' το ΕΜΦΑΝΙΣΗ!Β5 να γίνεται κόκκινο ενώ αν  το ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ!B5 = 'Οχι' το ΕΜΦΑΝΙΣΗ!Β5 να γίνεται πράσινο

Sub XROMA()

Dim timi As String

Application.Worksheets("ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ").Cells("B5").Select

If Applications.Worksheets("ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ").Cells("B5").Value = "Ναι" Then

Application.Worksheets("ΕΜΦΑΝΙΣΗ").Cells("B5").Select

Range("B5:B5").Interior.Color = RGB(300, 0, 35)

else

Range("B5:B5").Interior.Color = RGB(100, 250, 35)

End If

End Sub

Προφανώς κάποιο λάθος κάνω στην απόδοση της σωστής τιμής στα κελιά των δύο φύλλων

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος γιατί τώρα ψάχνω τα θέματα της VBA ;

Ευχαριστώ

Δημοσίευση στην κατηγορία:
  • 07-08-2009 5:45 μμ σε απάντηση της

Απ: Απόδοση ενός χρώματος σε ένα κελί ανάλογα με τις τιμές που παίρνει από τις επεξεργασίες σε ένα φύλλο εργασίας

Αν η τιμή του ΕΜΦΑΝΙΣΗ!Β5 εξαρτάται από την τιμή του ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ!Β5

θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και την μορφοποίηση υπό όρους.

Αν επιμένεις όμως να το κάνεις με VBA τότε δοκίμασε την παρακάτω διαδικασία:

Sub Color()
        If Sheets("ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ").Range("B5") = "Ναί" Then
            Sheets("ΕΜΦΑΝΙΣΗ").Range("B5").Interior.ColorIndex = 3
        ElseIf Sheets("ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ").Range("B5") = "Όχι" Then
            Sheets("ΕΜΦΑΝΙΣΗ").Range("B5").Interior.ColorIndex = 4
        Else
            Sheets("ΕΜΦΑΝΙΣΗ").Range("B5").Interior.ColorIndex = xlNone
        End If
    End Sub

Για να επιλέξεις (Select) ένα κελί, θα πρέπει το φύλλο στο οποίο ανήκει να είναι το ενεργό

όμως απ' ότι βλέπεις δεν χρειάζεται να επιλέξεις κάποιο κελί για να το επεξεργαστείς.

Ελπίζω να βοηθάω. Smile

• 07-10-2009 8:55 μμ σε απάντηση της

• berta
    • Δημοσιεύσεις 5

Απ: Απόδοση ενός χρώματος σε ένα κελί ανάλογα με τις τιμές που παίρνει από τις επεξεργασίες σε ένα φύλλο εργασίας

Αγαπητέ φίλεΣε ευχαριστώ κατ’αρχήν για τη βοήθεια.

Έκανα αυτά που μου είπες αλλά δυστυχώς δεν το έχω επιτύχει με πλήκτρο ελέγχου, όπου του αντιστοιχώ το κώδικα αυτόν.

Δηλαδή έχω ένα πλήκτρο ελέγχου στο φύλλο εμφάνιση και όταν το πατάω να ελέγχει το περιεχόμενο του κελιού ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ!B11 και όταν το βρίσκει ‘’Ναι’’ τότε το χρώμα του κελιού ΕΜΦΑΝΙΣΗ!B2 να γίνεται πράσινο ενώ όταν το βρίσκει ‘’Οχι’’ να γίνεται το χρώμα του κελιού ΕΜΦΑΝΙΣΗ!B2 κόκκινο.

Οταν το κάνω με μακροεντολή και τρέχω τη μακροεντολή δουλεύει αλλά όταν το κάνω με ένα πλήκτρο ελέγχου δεν δουλεύει. Τι δεν κάνω σωστά ;

Ευχαριστώ και πάλι

• 07-11-2009 3:23 μμ σε απάντηση της

• berta
    • Δημοσιεύσεις 5

Αγαπητέ φίλε

είμαι εντάξει απλά πήρα το δικό σου "Ναί" το οποίο δεν ήταν ίδιο με το δικό μου "Ναι" (κοίτα τι κάνει ένας τόνος!!!) και προφανώς δεν έλεγχε σωστά η ρουτίνα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου

• 07-13-2009 1:51 μμ σε απάντηση της

Να 'σαι καλά φίλε/η berta!

Σου οφείλω ένα συγγνώμη για το τονισμένο "Ναι".Embarrassed

Σελίδα 1 από 1 (5 εγγραφές)